Heteropartners

Orpheus is er niet alleen voor de homo, lesbische of bi-partner, maar zeer zeker ook voor de heteropartner.

Misschien had je al wel iets vermoed, misschien komt de mededeling dat je partner homoseksuele gevoelens heeft als een donderslag bij heldere hemel. Hoe nu verder?

Ben je razend, denderen de woorden “pot”of “flikker” over de tafel, of ben je heel begripvol en gun je je partner alle geluk van de wereld, of weet je het gewoon even niet meer? Je wilt bij elkaar blijven, maar kan dat wel, en hoe dan? Je wilt juist niet bij elkaar blijven, maar de kinderen dan?

Het is wel eens prettig om over deze dingen te praten met mensen die in dezelfde situatie zitten of gezeten hebben. Die mensen vind je bij Orpheus. En speciaal voor jou bij de heterowerkgroep.
Naast de mogelijkheden voor gesprekken organiseert de heterowerkgroep ook ontspanningsactiviteiten.

Wij hetero's zijn allemaal een eerste keer naar een bijeenkomst gekomen en weten dus ook wat drempelvrees is. Omdat we allemaal de Orpheussituatie goed kennen, kan jij ervaren dat je aan een half woord genoeg hebt om uit te leggen hoe jij je voelt. Een luisterend oor en het vernemen van ervaringen van anderen laat je al snel opgaan in de groep.


Themamiddag 

Op de eerste zaterdagen van november en februari organiseren we als Werkgroep Heteropartners van Orpheus middagen waar we als zogenaamde "hetero van de homo" lotgenoten de ruimte hebben om elkaar op een prettige en vaak krachtgevende manier te ontmoeten. Er is ruimte voor het thema en ruimte voor de behoefte van de groep op die middag. Of je kort of al wat langer in je Orpheussituatie zit, voel je welkom. 

Na de afsluiting om 17.00 uur is er gelegenheid om samen ergens te gaan eten, dat is op eigen kosten en zeker niet verplicht. De groep bestaat meestal uit ca. 10 personen.

Wandeling

Elk jaar wordt er een bos- en een strandwandeling georganiseerd. Op het verzamelpunt wordt je opgewacht door de werkgroepleden. Na een korte introductie gaan we een vooraf geplande wandeling maken.
Bij de wandelingen zijn er meestal tussen de 15 en 25 personen. Als afsluiting is er de mogelijkheid om als groep met elkaar op eigen kosten te gaan eten.

Namens de Werkgroep Heteropartners van Orpheus

Hilde en Anja 


Activiteiten 2017

4 februari – Landelijk heteropartner middag in Hoofddorp

10 juni - Voorjaarswandeling

2 September - Strandwandeling KIJKDUIN, Den Haag

4 november – Landelijk heteropartner middag in Houten

Het thema voor deze middag is: Hoe vul ik mijn leven in/na een orpheussituatie?

We komen samen tussen 13:30 en 14:00 uur in cafe/restaurant Joinn in Houten. Dit is vlakbij het station.
Ook is het mogelijk te parkeren aan de achterkant van de Opstandingskerk, het Kant 1 in Houten. Hier kan je gratis parkeren. De bijeenkomst zal tot ongeveer 17:00 uur duren.

Mocht je daarna nog in de avond mee uit eten willen, mail dat dan ook tezamen met je aanmelding naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan reserveren we ook een plek voor je aan tafel.

Met vriendelijk groeten,

Hilde vd Ploeg 06-83716165
Anja Olieslagers 06-29352691


P.S.
De heteromiddag is gratis voor leden en op dit moment ook voor niet-leden (Donaties zijn altijd welkom uiteraard).
Wat je eet en drinkt is voor eigen rekening.

Lokatie
cafe/restaurant Joinn
Onderdoor 5
3995 DW Houten