Heteropartners

Orpheus is er niet alleen voor de homo, lesbische of bi-partner, maar zeer zeker ook voor de heteropartner.

Misschien had je al wel iets vermoed, misschien komt de mededeling dat je partner homoseksuele gevoelens heeft als een donderslag bij heldere hemel. Hoe nu verder?

Ben je razend, denderen de woorden “pot”of “flikker” over de tafel, of ben je heel begripvol en gun je je partner alle geluk van de wereld, of weet je het gewoon even niet meer? Je wilt bij elkaar blijven, maar kan dat wel, en hoe dan? Je wilt juist niet bij elkaar blijven, maar de kinderen dan?

Het is wel eens prettig om over deze dingen te praten met mensen die in dezelfde situatie zitten of gezeten hebben. Die mensen vind je bij Orpheus. En speciaal voor jou bij de heterowerkgroep.
Naast de mogelijkheden voor gesprekken organiseert de heterowerkgroep ook ontspanningsactiviteiten.

Wij hetero's zijn allemaal een eerste keer naar een bijeenkomst gekomen en weten dus ook wat drempelvrees is. Omdat we allemaal de Orpheussituatie goed kennen, kan jij ervaren dat je aan een half woord genoeg hebt om uit te leggen hoe jij je voelt. Een luisterend oor en het vernemen van ervaringen van anderen laat je al snel opgaan in de groep.


Themamiddag 

Op de eerste zaterdagen van november en februari organiseren we als Werkgroep Heteropartners van Orpheus middagen waar we als zogenaamde "hetero van de homo" lotgenoten de ruimte hebben om elkaar op een prettige en vaak krachtgevende manier te ontmoeten. Er is ruimte voor het thema en ruimte voor de behoefte van de groep op die middag. Of je kort of al wat langer in je Orpheussituatie zit, voel je welkom. 

Na de afsluiting om 17.00 uur is er gelegenheid om samen ergens te gaan eten, dat is op eigen kosten en zeker niet verplicht. De groep bestaat meestal uit ca. 10 personen.

Wandeling

Elk jaar wordt er een bos- en een strandwandeling georganiseerd. Op het verzamelpunt wordt je opgewacht door de werkgroepleden. Na een korte introductie gaan we een vooraf geplande wandeling maken.
Bij de wandelingen zijn er meestal tussen de 15 en 25 personen. Als afsluiting is er de mogelijkheid om als groep met elkaar op eigen kosten te gaan eten.

Namens de Werkgroep Heteropartners van Orpheus

Hilde en Anja 


Activiteiten 2017

4 februari – Landelijk heteropartner middag in Hoofddorp

Wie behoefte heeft aan herkenning of steun van mensen die in dezelfde situatie zitten en ook voor diegene die al een nieuwe draai aan hun leven hebben gegeven, jullie zijn allemaal welkom bij onze activiteiten.
Uitwisseling van ervaringen en gevoelens met lotgenoten kan leiden tot nieuwe inzichten, daarom organiseren we op 4 februari aanstaande een bijeenkomst in Hoofddorp. Om de kosten van onze vereniging in de hand te houden, ontmoeten we elkaar niet in een gehuurde ruimte, maar bij een van onze werkgroepleden.
Inloop vanaf 13:30 uur en we starten dan om 14:00 uur. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 17:00 uur, dit zal plaatsvinden in Hoofddorp. Het adres zal per email doorgegeven worden na aanmelding.
De deelname aan de middag is gratis en voor koffie en thee wordt gezorgd.
Wil je daarna in de avond nog mee uiteten, mail dat dan ook tezamen met je aanmelding naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , dan reserveren we ook een plek voor je in het restaurant.
Met vriendelijke groeten en we zien jullie graag in Hoofddorp!
Hilde en Anja


Mobiel Hilde 06-83716165
Mobiel Anja 06-29352691
PS Er rijden verschillende bussen van station Hoofddorp naar de lokatie van de bijeenkomst, maar als je wil kunnen we je ook ophalen.

10 juni - Voorjaarswandeling

2 September - Strandwandeling KIJKDUIN, Den Haag