Nieuws

Strandwandeling hetero-partners

Kijkduin

Op 2 september aanstaande organiseert de Heterowerkgroep van Orpheus weer een fijne middag voor jullie op het strand van Kijkduin.

We maken een wandeling langs de zee en de duinen en nemen een pauze halverwege de tocht in een strandpaviljoen. En voor wie wil: aan het eind van de middag is er een afsluitend etentje met elkaar.

De wandeling is gratis en wat je eet en drinkt is voor je eigen rekening. Mocht je dieetwensen hebben dan horen we die graag, en houden we daar rekening mee.

Deltaplein Kijkduin

We verzamelen tussen 13:00 uur en 13:30 uur bij de muziektent/kiosk aan het Deltaplein op de boulevard in Kijkduin.

Plattegrond Kijkduin


Het Deltaplein is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Kijk op 9292.nl om precies te zien op welke tijden en waar de bussen rijden/aankomen. Kom je met de auto aan in Kijkduin, dan kun je gratis parkeren. Indien je wil carpoolen geef dan ook je woonplaats aan bij je aanmelding en dat je mailadres onder de deelnemers verspreid mag worden.

Verder bij je aanmelding via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. graag je mobiel nr vermelden en of je ook mee blijft eten.

Met vriendelijke groeten en tot op 2 september,

Hilde en Anja

Hilde 06-83716165
Anja 06-29352691

Nieuw verschenen boeken

Sla met suiker

Sla met suiker

Sla met suiker door Annemarie Hering is een krachtige debuutroman over een ontluikende homoseksualiteit die het leven van een Joodse vrouw na de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam helemaal op zijn kop zet. Een openhartig en krachtig verhaal.

De Tweede Wereldoorlog is voorbij. Ook in Amsterdam is de wederopbouw in volle gang.

Tegen de achtergrond van grote maatschappelijke ontwikkelingen vertelt de roman Sla met suiker het verhaal van Annemarie en Peter die na een hevige verliefdheid trouwen. Een groot gevoel van geluk kenmerkt de eerste jaren en er worden drie kinderen geboren. Maar na verloop van tijd ontdekt Annemarie dat ze ‘anders’ is. Ondanks hun verbondenheid is zij niet volkomen gelukkig met haar echtgenoot; haar gevoelens brengen haar in verwarring. Uiteindelijk besluit ze op zoek te gaan naar wie ze werkelijk is. Als ze vertrekt, blijft Peter ontredderd achter.

Het boek is verkrijgbaar via bol.com, in de boekhandel en via www.boekenbestellen.nl

Productinformatie
titel: Sla met suiker
auteur: Annemarie Hering
Uitg: Amsterdam Publishers 2016
ISBN: 978-94-9237-105-8
Paperback
Prijs: 19,95

 


Man met vrouw zoekt man
Homoseksualiteit binnen het heterohuwelijk

 

Man met vrouw zoekt man
Je bent een man en je hebt een relatie met een vrouw. Tegelijkertijd voel je je sterk aangetrokken tot mannen. Je wist dit al lang, maar je hebt er verder nooit aandacht aan geschonken of willen schenken. Je huwelijk kabbelt rustig voort. Totdat het niet meer gaat. Je homoseksuele gevoelens dringen zich steeds meer aan je op. Je schrikt en je vraagt je af hoe dat nu toch mogelijk is. Hoe moet je nu verder? Scheiden? Of toch bij elkaar blijven?

Wilfred Ploeg (1953) is ervaringsdeskundige en professioneel coach van mannen die in de knel raken met hun (homoseksuele) gevoelens. In Man met vrouw zoekt man beschrijft hij wat deze mannen doormaken en schetst hij de verschillende manieren waarop ze met hun situatie omgaan. De mannen komen zelf ook aan het woord, evenals hun vrouwen. Kinderen vertellen openhartig over de situatie in het gezin. Ook organisaties en coaches die steun en begeleiding bieden komen aan bod. Mensen uit verschillende culturen geven hun visie op begrippen als seksuele identiteit, hetero- en homoseksualiteit, huwelijk, relaties en liefde.

Man met vrouw zoekt man is een boek dat houvast en herkenning biedt voor wie zich in zijn heteroseksuele relatie bewust wordt van zijn homoseksuele gevoelens. Het is tevens een handboek voor alle betrokkenen, familieleden, vrienden en collega’s, hulpverleners en begeleiders.

Over de auteur
Wilfred Ploeg (1953) is gekwalificeerd coach van mannen die binnen hun heteroseksuele relatie geconfronteerd worden met homoseksuele gevoelens. Hij heeft een eigen praktijk in Amsterdam en maakt tevens deel uit van het coachcollectief ‘GayBiHappy’. Bij Fosfor verscheen eerder Je mag het altijd ruilen – Nederlanders door de ogen van buitenlanders.

Het boek is onder meer verkrijgbaar via bol.com. Het E-book kan besteld worden bij Fosfor.

Productinformatie
titel: Man met vrouw zoekt man
ondertitel: Homoseksualiteit binnen het heterohuwelijk
auteur: Wilfred Ploeg
Uitg: Fosfor 2016
ISBN: 978-94-6225-186-1
Paperback, 128 pagina’s
Prijs: € 19,95

E-book, ePub zonder DRM
ISBN: 978-94-6225-187-8
Prijs: € 9,99

Lustrummagazine

Orpheus heeft t.b.v. haar 45-jarig bestaan een magazine uitgegeven met 19 persoonlijke verhalen. Hierin vertellen mensen openhartig over hun ervaringen bij hun coming-out of die van hun partner in een hetero-relatie.
Het magazine 'Orpheus, 45 jaar voor elkaar' is voor leden gratis (bij verzending € 3,- aan porto), voor niet-leden € 4,50 (incl. verzendkosten € 7,50).
Het magazine 'Orpheus, 45 jaar voor elkaar' is te verkrijgen door het overmaken van het bedrag voor de bovenvermelde kosten inclusief verzendkosten op bankrekening NL74INGB0004744995 ten name van Administratie Orpheus onder vermelding van “Bestelling magazine”. Het magazine wordt u dan binnen een week toegestuurd naar het door u opgegeven adres.
Klik hier om uw bestelling door te geven.

Henny Huisman benoemd tot ambassadeur van Orpheus

Tijdens de lustrumviering van het 45-jarig bestaan van Orpheus werd Henny Huisman benoemd tot ambassadeur van de vereniging. Hij kreeg van de bekende Haagse fotograaf Hans Willink, kaderlid bij Orpheus, het eerste exemplaar overhandigd van het speciaal voor dit lustrum vervaardigde magazine ‘Orpheus 45 jaar voor elkaar’. Hierin staan negentien aangrijpende verhalen van mensen in een Orpheus-situatie.

Verder werd er door de schrijfster van het boek ‘mevrouw Couperus’ voorgelezen en vertolkte queer playback theatergroep Dutsj prachtige verhalen van lotgenoten in improvisatietheater.

 

Een videoimpressie werd gemaakt door Den Haag Direct. Klik op onderstaande afbeelding om deze video te bekijken,

Vriend van Orpheus

Vindt je het leuk om vriend van Orpheus te worden en daarmee Orpheus extra te steunen dan kan dit op de volgende manieren.

  • Wordt “Vriend van Orpheus” en geef een vrijwillige bijdrage van bijvoorbeeld € 10,00 en maak dit over aan NL74INGB0004744995 ten name van Orpheus Administratie, Swifterbant met als omschrijving “Vriend van Orpheus”.

 

  • Wordt “Vriend van Orpheus” en speel mee met de Vriendenloterij.

* Wat levert dit de vereniging op?

- 50% van je bijdrage gaat direct naar onze vereniging en daarmee steun je al het goede werk van de vereniging direct.

Hoe vaak speel je mee en wat kost je dit?

- Een lot kost € 13,- inclusief Jackpotbonus à € 0,50 per trekking.

- Er zijn 14 trekkingen per jaar waarvan twee trekkingen zonder Jackpotbonus.

Wat levert je dit zelf op?

- Iedere trekking speel je mee voor prijzen. Je mobiele nummer is je lotnummer.

- Met 50% van je bijdrage steun je direct Orpheus.

- Daarnaast steun je ook andere goede doelen.

- Schrijf je direct in door op het logo hieronder te klikken.