Nieuws

Nieuw verschenen boeken

Sla met suiker

Sla met suiker

Sla met suiker door Annemarie Hering is een krachtige debuutroman over een ontluikende homoseksualiteit die het leven van een Joodse vrouw na de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam helemaal op zijn kop zet. Een openhartig en krachtig verhaal.

De Tweede Wereldoorlog is voorbij. Ook in Amsterdam is de wederopbouw in volle gang.

Tegen de achtergrond van grote maatschappelijke ontwikkelingen vertelt de roman Sla met suiker het verhaal van Annemarie en Peter die na een hevige verliefdheid trouwen. Een groot gevoel van geluk kenmerkt de eerste jaren en er worden drie kinderen geboren. Maar na verloop van tijd ontdekt Annemarie dat ze ‘anders’ is. Ondanks hun verbondenheid is zij niet volkomen gelukkig met haar echtgenoot; haar gevoelens brengen haar in verwarring. Uiteindelijk besluit ze op zoek te gaan naar wie ze werkelijk is. Als ze vertrekt, blijft Peter ontredderd achter.

Het boek is verkrijgbaar via bol.com, in de boekhandel en via www.boekenbestellen.nl

Productinformatie
titel: Sla met suiker
auteur: Annemarie Hering
Uitg: Amsterdam Publishers 2016
ISBN: 978-94-9237-105-8
Paperback
Prijs: 19,95

 


Man met vrouw zoekt man
Homoseksualiteit binnen het heterohuwelijk

 

Man met vrouw zoekt man
Je bent een man en je hebt een relatie met een vrouw. Tegelijkertijd voel je je sterk aangetrokken tot mannen. Je wist dit al lang, maar je hebt er verder nooit aandacht aan geschonken of willen schenken. Je huwelijk kabbelt rustig voort. Totdat het niet meer gaat. Je homoseksuele gevoelens dringen zich steeds meer aan je op. Je schrikt en je vraagt je af hoe dat nu toch mogelijk is. Hoe moet je nu verder? Scheiden? Of toch bij elkaar blijven?

Wilfred Ploeg (1953) is ervaringsdeskundige en professioneel coach van mannen die in de knel raken met hun (homoseksuele) gevoelens. In Man met vrouw zoekt man beschrijft hij wat deze mannen doormaken en schetst hij de verschillende manieren waarop ze met hun situatie omgaan. De mannen komen zelf ook aan het woord, evenals hun vrouwen. Kinderen vertellen openhartig over de situatie in het gezin. Ook organisaties en coaches die steun en begeleiding bieden komen aan bod. Mensen uit verschillende culturen geven hun visie op begrippen als seksuele identiteit, hetero- en homoseksualiteit, huwelijk, relaties en liefde.

Man met vrouw zoekt man is een boek dat houvast en herkenning biedt voor wie zich in zijn heteroseksuele relatie bewust wordt van zijn homoseksuele gevoelens. Het is tevens een handboek voor alle betrokkenen, familieleden, vrienden en collega’s, hulpverleners en begeleiders.

Over de auteur
Wilfred Ploeg (1953) is gekwalificeerd coach van mannen die binnen hun heteroseksuele relatie geconfronteerd worden met homoseksuele gevoelens. Hij heeft een eigen praktijk in Amsterdam en maakt tevens deel uit van het coachcollectief ‘GayBiHappy’. Bij Fosfor verscheen eerder Je mag het altijd ruilen – Nederlanders door de ogen van buitenlanders.

Het boek is onder meer verkrijgbaar via bol.com. Het E-book kan besteld worden bij Fosfor.

Productinformatie
titel: Man met vrouw zoekt man
ondertitel: Homoseksualiteit binnen het heterohuwelijk
auteur: Wilfred Ploeg
Uitg: Fosfor 2016
ISBN: 978-94-6225-186-1
Paperback, 128 pagina’s
Prijs: € 19,95

E-book, ePub zonder DRM
ISBN: 978-94-6225-187-8
Prijs: € 9,99

Lustrummagazine

Orpheus heeft t.b.v. haar 45-jarig bestaan een magazine uitgegeven met 19 persoonlijke verhalen. Hierin vertellen mensen openhartig over hun ervaringen bij hun coming-out of die van hun partner in een hetero-relatie.
Het magazine 'Orpheus, 45 jaar voor elkaar' is voor leden gratis (bij verzending € 3,- aan porto), voor niet-leden € 4,50 (incl. verzendkosten € 7,50).
Het magazine 'Orpheus, 45 jaar voor elkaar' is te verkrijgen door het overmaken van het bedrag voor de bovenvermelde kosten inclusief verzendkosten op bankrekening NL74INGB0004744995 ten name van Administratie Orpheus onder vermelding van “Bestelling magazine”. Het magazine wordt u dan binnen een week toegestuurd naar het door u opgegeven adres.
Klik hier om uw bestelling door te geven.

Henny Huisman benoemd tot ambassadeur van Orpheus

Tijdens de lustrumviering van het 45-jarig bestaan van Orpheus werd Henny Huisman benoemd tot ambassadeur van de vereniging. Hij kreeg van de bekende Haagse fotograaf Hans Willink, kaderlid bij Orpheus, het eerste exemplaar overhandigd van het speciaal voor dit lustrum vervaardigde magazine ‘Orpheus 45 jaar voor elkaar’. Hierin staan negentien aangrijpende verhalen van mensen in een Orpheus-situatie.

Verder werd er door de schrijfster van het boek ‘mevrouw Couperus’ voorgelezen en vertolkte queer playback theatergroep Dutsj prachtige verhalen van lotgenoten in improvisatietheater.

 

Een videoimpressie werd gemaakt door Den Haag Direct. Klik op onderstaande afbeelding om deze video te bekijken,

Help, mijn vrouw is Lesbisch!

Anne kwam er na 25 jaar huwelijk met haar man achter dat ze lesbisch is. Ed merkte na 12 jaar huwelijk dat zijn vrouw biseksueel is. Zo'n honderdduizend mensen in een heterohuwelijk zijn eigenlijk homoseksueel. Het is moeilijk om 'uit de kast' te komen, want je sleept je hele gezin mee. Orpheus brengt lotgenoten met elkaar in contact.

rnw

Radio Nederland Wereldomroep heeft een videoreportage over Orpheus gemaakt. Klik op de afbeelding hieronder om deze te bekijken.

rnw reportage

Online artikel over lesbische gevoelens in een heterorelatie

Op de website www.mooivoordevrouw.nl is door Marja de Krosse een artikel geplaatst over lesbische gevoelens in een heterorelatie met de titel "Lesbische gevoelens binnen een heterorelatie. En dan?" 

Klik op het logo om het artikel te lezen.