{cbscrollpane align="left" width="784" }

Ervaring heteroweekend
Gisteren ben ik terug gekomen van een fantastische weekend weg met "lotgenoten". Ik heb het over de hetero weekend. Alhoewel ik een hekel heb aan het woord, want ik voel me niet anders dan voor mijn Orpheus situatie, heb ik me ingeschreven. Dit mede dankzij de goede ervaringen van de hetero middagen, die ik al 2 x heb bezocht. Als achtergrond informatie, mijn man heeft mij afgelopen juni verteld dat hij meer voor mannen voelt en graag een mannelijke partner wil. We zijn dus aan het scheiden en dat gaat in liefde en respect naar elkaar. Dat neemt niet weg, dat we ook wel onze heftige momenten hebben, maar we kunnen en blijven goed met elkaar praten. Zolang het huis niet is verkocht, wonen we ook nog bij elkaar.

Ik moet eerlijk bekennen, dat ik nogal in een gestreste toestand vrijdag avond aankwam, doordat ik een hele enerverende week en dag achter de rug had. Vrijdag zouden er kijkers komen en ik had me uit de naad gewerkt de hele week om te zorgen dat het huis er tip top uit kwam te zien.
Ik had me liever relaxt willen voorbereiden op "mijn" weekend weg. Maar eenmaal aangekomen werd ik persoonlijk welkom geheten met een kop koffie en kon ik knus bij de open haard gaan zitten. Langzaam druppelde iedereen binnen. Er waren ook bekenden bij, die ik eerder op een middag had ontmoet.

Het gevoel dat ik nu heb als ik terug kijk, is die van een warm bad. Ik heb een enorme verbondenheid gevoeld met iedereen. Iedereen kreeg de tijd en mogelijkheid zijn/haar verhaal te doen aan de hand van opdrachten. Fijn te horen dat je niet alleen staat in de verschillende emoties waarmee je te kampen hebt, als dit je overkomt. Het weekend werd begeleid door Ed, Mirjam en Anja. 3 mooie lieve mensen, die vanuit hun eigen situatie de steun konden bieden. Zij stimuleerden ons, zonder op de voorgrond te treden. Er was een goede balans tussen de "activiteiten" en de vrije tijdsbesteding. We hebben ook nog een heerlijke boswandeling gemaakt. Wat een prachtige omgeving.
Naast de emoties hebben we ook enorm gelachen. ’s Avonds bij de open haard met een glaasje wijn, was er ruimte om met mensen wat dieper over je situatie te praten, maar ook gewoon lekker kletsen over andere zaken waarmee je bezig bent.

De locatie was ook top, want we hadden het hele gebouw tot onze beschikking. Ik sliep met nog 2 gezellige meiden (vrouwen) op de kamer. Maar als je liever alleen sliep, kon dit ook. Er waren genoeg kamers. Er werd heerlijk voor ons “innerlijke mens” gezorgd door Marnix en Renate Timmers, de hotel eigenaren.
Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en ben blij dat ik deze ervaring mee kan nemen voor de toekomst. Mijn deuren zijn geopend! Want het thema van dit weekend was “Open deuren naar jouw toekomst”. Ik hoop echt dat ik mijn mede deelnemers aan het weekend nog een keer kan ontmoeten, want we hebben veel met elkaar gedeeld.
Ik kan het iedereen aanraden die in een Orpheus situatie zit, je bent namelijk niet alleen!

Ellen


{/cbscrollpane}