{cbscrollpane align="left" width="784" }

Ervaring heteroweekend

Anderhalf jaar weet ik nu dat hij al jaren geen raad weet met zijn gevoelens voor mannen. Eerst leverden we ons gevecht om er samen uit te komen helemaal in stilte, dat was niet vol te houden. Langzaam weten meer mensen er vanaf, maar ondanks alle begrip van mensen om me heen voelde ik me er toch vaak alleen mee, een uitzondering.

Vorig jaar ging hij al naar het weekend voor homo- en bi-mannen en kwam verlicht terug: hij voelde nu pas echt dat hij mag zijn zoals hij is. Voor mij kwam het weekend voor hetero’s te snel, maar ik wilde wel het volgend jaar gaan als dat nog aan de orde zou zijn :). In de loop van het jaar stak regelmatig twijfel de kop op: Zijn wij wel een Orpheus-stel? JA. Is dat weekend wel echt bedoeld voor MIJ?

Afgelopen weekend was het hetero-weekend 2012 en ik ben gegaan. We waren met 7 deelnemende vrouwen: een unieke samenstelling in de geschiedenis van Orpheus, want andere jaren waren ook hetero-mannen vertegenwoordigd. Onder de geweldige, kundige en liefdevolle begeleiding van Ed en Mirjam hebben we elkaar ons verhaal verteld en ervaringen open gedeeld. Er waren ernstige momenten, die we heel veilig konden beleven en waarbij zo nodig ook tranen de ruimte kregen. Maar er waren ook ruim voldoende luchtige momenten waarin we echt enorm gelachen hebben met elkaar. Af en toe lekker naar buiten of een energie-moment, de mix van activiteiten was goed in balans. Daarbij werden we ook vertroeteld met heerlijk eten en drinken.

Een jaar heb ik gedacht en getwijfeld over deelname, maar nu ben ik heel blij dat ik er bij was. De herkenning in de verhalen van anderen deed me enorm goed, door de verschillen in de verhalen zie ik juist scherper mijn eigen behoeften en grenzen. Het stof van de dagen samen moet nog neerdwarrelen, maar duidelijk is dat het allerbelangrijkste was deel uit te maken van een groep, te weten dat ik niet alleen ben en de warmte van alle deelnemers. En dat alles mogelijk gemaakt door Mirjam en Ed, die ons met hart en ziel begeleid hebben en waar ik veel respect en dankbaarheid voor voel.

et afgelopen jaar hebben mensen, ook mijn lief, mij aangemoedigd naar het weekend te gaan en ze hadden gelijk. Iedereen in een zelfde soort situatie zou ik daarom op mijn beurt op het hart willen drukken: aarzel niet, gun jezelf zo’n weekend volgend jaar, want het kan je zo helpen!

Ingrid

{/cbscrollpane}