{cbscrollpane align="left" width="784" }

Organisatie en werkgroepen

 Orpheus is een landelijke vereniging voor hulpverlening bij homo/biseksualiteit in man-vrouw relaties, die volledig door vrijwilligers gerund wordt.
Er is een landelijk bestuur, momenteel bestaande uit vijf bestuursleden, met ieder hun eigen taken binnen het bestuur.
Het bestuur van Orpheus kun je bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Orpheus heeft Nederland onderverdeeld in regio’s

In deze regio’s zijn, gefaciliteerd door het landelijk bestuur, een aantal regionale werkgroepen zelfstandig actief met het organiseren van open avonden.
Daarnaast zijn er leden binnen diverse werkgroepen of commissies actief met kleine of grote projecten, die nodig zijn voor het goed functioneren van de vereniging. Of met het organiseren van weekenden, wandelingen of andere activiteiten.
Op onze website staat deze en nog veel meer informatie, bijvoorbeeld wat de regionale- en landelijke werkgroepen voor alle doelgroepen of een specifieke doelgroep van Orpheus organiseren. Als je met gelijkgestemden wilt praten dan heb je daarvoor meerdere mogelijkheden.
Alle activiteiten worden verzorgd door vrijwilligers die zelf in een "Orpheus-situatie" zitten of hebben gezeten. Ze zijn lid geworden van Orpheus en werken actief mee in een werkgroep of commissie. Daardoor is er binnen Orpheus een schat aan ervaringsdeskundigheid aanwezig. Als je besluit contact op te nemen, dan vind je een luisterend oor bij iemand die zelf weet wat het is om met deze problematiek om te gaan.
Als die werkgroep Open Avonden organiseert dan kunt je die bezoeken (de toegang is gratis, met dien verstande dat er vaak wel een kleine vrijwillige bijdrage wordt gevraagd voor het dekken van de kosten). Maar je mag ook een Open Avond van een andere regionale werkgroep bezoeken. De Open Avonden zijn voor alle partners van onze doelgroepen toegankelijk!


HoLeBi-team
Voor de homo-, lesbische- en biseksuele partners worden ieder jaar door het
HoLeBi-team een aantal bijeenkomsten en wandelingen georganiseerd. De aankondigingen daarvan kun je vinden op hun pagina en in de 'Agenda'

Iedereen die ontdekt dat hij/zij homo, lesbisch of biseksueel is en in een heterorelatie zit, is van harte welkom bij onze activiteiten.
Ondanks de verschillen in geaardheid merk je toch dat het heel erg fijn is over jouw Orpheus-problematiek te praten met mensen die je begrijpen. De sfeer is erg prettig en vertrouwd.

De afgelopen periode hebben we twee maal per jaar een wandeling georganiseerd. Dit verspreid over het land. Met aansluitend een etentje voor de mensen die dit willen. Daarna is er de mogelijkheid gezamenlijk naar een uitgaansgelegenheid te gaan om te gaan stappen.

Ons e-mail adres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
HoLeBi-team wandeling


De Hetero werkgroep
De Hetero Werkgroep organiseert ieder jaar een aantal bijeenkomsten en wandelingen. De aankondigingen daarvan kun je vinden op hun pagina en in de 'Agenda'.
Heterowerkgroep wandeling/themamiddagCommissie Vorming en Training
Commissie Vorming en Training Kadertraining/weekendenRegionale werkgroepen
De regionale werkgroepen zijn voor heel veel mensen die hulp, steun of een luisterend oor voor hun problemen zoeken, de eerste kennismaking met Orpheus.
Zij organiseren hun eigen activiteiten als: telefonische opvang / informatie, individuele gesprekken, gespreksgroepen en de maandelijkse open / thema-avonden waar de mogelijkheid bestaat om in contact te komen met mensen in vergelijkbare omstandigheden. Door het hele land heeft Orpheus zeven regio's met een regionale werkgroep.
Op de kaart hieronder staan de diverse regio's afgebeeld. Om meer te weten te komen over de regionale werkgroepen en hun activiteiten kunt je op de desbetreffende regio klikken.

Open avonden Noord Nederland Stedendriehoek Noord Brabant Zuid Holland Noord Holland Midden Nederland

{/cbscrollpane}